Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Vraag & Antwoord

Meest voorkomende vragen:

(Mocht u vragen hebben die hieronder niet vermeld staan, stel uw vraag dan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1. Hoeveel uur per week moet en mag ik als vrijwilliger minimaal werken?

Bij voorkeur bent u minimaal 2 ochtenden in de week beschikbaar gedurende een schooljaar. Wanneer u meer wilt werken of minder, kunnen we dit met u bespreken. LET OP: vrijwillig werken betekent niet ‘vrijblijvend’. Dit wil zeggen dat de school rekening houdt met uw aanwezigheid, net zoals u van de school mag verwachten dat zij u effectief inzet.

2. Hoeveel uur per week mag ik als vrijwilliger/een vrijwilliger maximaal werken?

TweeS wil graag dat u bij voorkeur minimaal twee ochtenden/middagen gaat werken per week. Dit in verband met de continuïteit wat bijdraagt aan een goed contact met leerlingen/de leerling en de school.

3. Hoeveel mag een vrijwilliger ‘onbelast’ verdienen aan vrijwilligersvergoeding?

 • Een volwassene (>23 jaar) ontvangt € 5,00 per uur, met een maximum van € 180,- per maand en € 1.800,- per jaar (fiscaal onbelast).
 • Vrijwilligers <23 jaar ontvangen € 2,75 per uur, met een maximum van € 180,- per maand en € 1800,-per jaar. Vrijwilligers <23 jaar mogen dus meer uur per week werken om niet boven de fiscale grens van € 1800,- per jaar uit te komen.
 • Als u een uitkering ontvangt moet u toestemming krijgen van de uitkerende instantie om vrijwilligerswerk te mogen doen en de vergoeding te mogen ontvangen.

4. Wat mag een school verwachten van u als vrijwilliger?

Vrijwilligers hebben rechten en plichten. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. De school mag uiteraard een verwachting neerleggen. De school is namelijk verantwoordelijk voor continuïteit van inzet en daarmee gepaard gaande opbrengsten. Het is belangrijk dat de school met de vrijwilliger via TweeS duidelijke afspraken maakt over:

 • de werkzaamheden;
 • de periode waarin de werkzaamheden uitgevoerd worden;
 • inwerkperiode;
 • vakantie en werktijden;
 • wat te doen bij ziekte;
 • privacy/integriteit;
 • onkostenvergoeding;
 • verzekeringen.

Bovengenoemde afspraken worden vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst opgesteld door TweeS.

5. Hoe krijg ik als vrijwilliger betaald?

Iedere maand levert de vrijwilliger een urenoverzicht ter verificatie aan bij de begeleidende leerkracht, die deze al dan niet voor akkoord ondertekent.  Op basis daarvan betaalt de school TweeS een bedrag voor de bemiddeling en de vrijwilligersvergoeding. Deze twee verschillende bedragen staan duidelijk vermeld op de factuur.

6. Ben ik als vrijwilliger verplicht om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen?

Ja, iedere vrijwilliger via TweeS is verplicht om een VOG te overhandigen aan de school. Zonder een positieve ‘verklaring’ kunnen er geen werkzaamheden verricht worden op de scholen. De kosten van deze VOG mogen verhaald worden bij TweeS die dit declareert bij de desbetreffende school (waar de vrijwilliger als eerste werkt/heeft gewerkt). TweeS vraagt voor u een VOG aan, die u middels een DigiD zult moeten bevestigen.

7. Welke begeleiding vindt er plaats door TweeS?

Begeleiding is afhankelijk van de vraag van de school en de inzetbaarheid van de vrijwilliger:

 • Intakegesprek (sollicitatiegesprek waarin de wensen van de vrijwilliger en de mogelijkheden die TweeS ziet worden besproken);
 • Contactlegging met de school (planning van kennismakingsgesprek met de school en terugkoppeling van dit gesprek (al dan niet positief), als intermediair);
 • Na zes weken een evaluatiegesprek plannen en houden met de vrijwilliger en de werknemer van de school. Wanneer het evaluatiegesprek positief verloopt, zal de voortzetting van de werkzaamheden bekrachtigd worden in een door TweeS opgestelde vrijwilligersovereenkomst.
 • Incidenteel klassen-/schoolbezoek;

8. Ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk doe op een basisschool?

De school heeft een aansprakelijkheidsverzekering als ook een ongevallenverzekering afgesloten voor diegenen die voor de school actief zijn, zoals al het personeel, de stagiaires en vrijwilligers, tegen schadeclaims als gevolg van onrechtmatig handelen. In de algemene voorwaarden van TweeS, die de scholen krijgen, wordt dit ook vermeld.

9. Staat TweeS ingeschreven bij de KvK?

 TweeS staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer: 81492618

10. In welke regio is TweeS werkzaam?

TweeS werft en plaatst momenteel vrijwilligers in Flevoland (Zeewolde, Dronten en Lelystad) en Veluwe (omgeving van Harderwijk/Nunspeet/Ermelo etc.). Regio's kunnen uitgebreid worden.

AfdrukkenE-mail

Inloggen