Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Vrijwilligers vacatures

Leerkrachtondersteuner (Basisschool in Harderwijk, kleuterklassen)

Voor een basisschool is TweeS  op zoek naar een vrijwilliger die passie heeft voor kinderen en het leuk vindt om naast de leerkracht kinderen te begeleiden in hun leerproces. Het gaat om de groepen 1 en 2

Voor deze werkzaamheden krijg je een belastingvrije vrijwilligersvergoeding, > 23 jaar e.o € 5,00 per uur & < 23 jr €2,75 per uur.

Wij vragen van de vrijwilliger dat ze uiteraard zelf ook de Nederlandse taal goed beheersen en daarnaast een invoelend vermogen hebben, communicatief vaardig en flexibel zijn. Daarnaast is het overleggen van een Verklaring omtrent het Gedrag een vereiste. Bij voorkeur heb je enige ervaring in het begeleiden van jonge kinderen (dit kan bijvoorbeeld zijn vanuit de functie in de kinderopvang, jeugdhulp, oppasvader/moeder/opa/oma, of als deeltijd student Pabo/MBO onderwijsassistent). Maar dit zijn zeker geen vereisten.

Als je geïnteresseerd bent en graag met ons in gesprek wil, mag je je aanmelden via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een curriculum vitae of een beschrijving van jouw werkervaring en de reden dat je solliciteert ontvangen wij graag. Na ontvangst nemen wij contact met jou op voor een kennismakingsgesprek.

 

 

Open sollicitatie

Op dit zijn er geen andere vrijwilligersvacatures beschikbaar. Dit kan ook zo weer veranderen, dus mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u altijd u aanmelden bij TweeS.

In het algemeen bestaan de werkzaamheden uit ondersteuning in de klas (taal, lezen, rekenen, woordenschat). U ondersteunt kleine groepjes kinderen met de uitvoering van de lessen.  

Voor alle functies geldt: bij interesse, graag uw curriculum vitae mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  In een intake/oriënterend gesprek met TweeS wordt gekeken of TweeS iets voor u kan betekenen. Een Verklaring Omtrent Gedrag is tevens een vereiste.

AfdrukkenE-mail

Doelstelling

In 2015 kreeg de Participatiewet gestalte en in 2014 kreeg de wet op Passend Onderwijs vorm. TweeS wil vorm geven aan de combinatie van deze twee wetten in het onderwijs. Ik geloof in een goede participatie/samenwerking tussen vrijwilligers en professionals. Samen kun je meer! De insteek is om met de werving, selectie en desgewenst begeleiding van vrijwilligers, een slag te kunnen slaan in de organisatie van passend onderwijs. Samen Sterk!

AfdrukkenE-mail

Wat kunt u van TweeS verwachten?

Zodra u zich aanmeldt neem ik contact met u op voor een intake-/kennismakingsgesprek. In dat gesprek krijgt u de gelegenheid om al uw vragen te stellen over: de dienstverlening van TweeS, verdiensten, over de werkzaamheden van leerkrachten en vrijwilligers en wet- en regelgeving. U maakt kennis met Jeannette, de eigenaar van TweeS, en samen kijken we wat de mogelijkheden voor u zijn als vrijwilliger via TweeS.

TweeS bereidt u voor op wat u kunt verwachten als vrijwilliger op de school: gedrag van kinderen, type werkzaamheden en de werkrelatie met de desbetreffende leerkracht. Bovendien informeer ik u over de verwachtingen die u mag hebben t.a.v. de school en de verwachtingen die de leerkracht van u heeft.

Vervolgens zoek ik in overleg met u een geschikte plek op een school. Dit hangt af van uw wensen, het aantal uren dat u kunt werken en de wensen van de school. Ik leg voor u het eerste contact met de school en draag zorg voor een afspraak. U werkt 6 weken op proef binnen de school.

Na de proefperiode is er een evaluatie waarin wordt besproken hoe de proefperiode is bevallen voor zowel u als de leerkracht/IB'er/directeur. Als beide partijen een positieve kijk hebben op de proefperiode, wordt de samenwerking bekrachtigd met een vrijwilligersovereenkomst, getekend door u, de medewerker van de school en TweeS. Ik zal ook het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verzorgen, mocht deze nog niet in uw bezit zijn. U kunt de rekening bij TweeS inleveren, ik zorg dat het geld aan u geretourneerd wordt. 

De vrijwilligersvergoeding die u krijgt voor de te werken uren, betaalt TweeS aan u uit.

AfdrukkenE-mail

Wat vraagt TweeS van u als vrijwilliger?

TweeS vraagt van u dat u beschikt over goede sociale vaardigheden en voldoende beheersing van de Nederlandse taal in woord en in geschrift.

Wat verstaan wij onder goede sociale vaardigheden? Dit zijn met name het hebben van empathisch vermogen (inlevend), integer en communicatief vaardig zijn, het tonen van initiatief en belangstelling.

Bovendien is het van belang dat u beschikt over een positieve en flexibele instelling en dat u zelfstandig kunt opereren.

Daarnaast kan het zijn dat u beschikt over een specifieke expertise die u graag wilt inzetten in de school. Dit kan zijn:

  • Creativiteit
  • Kennis van specifiek vakgebied t.b.v. bijvoorbeeld de plusuren of gastlessen, zoals ICT-kennis, kennis van een vreemde taal o.i.d.
  • Specialistische ervaring in gedragsproblematiek (begeleiden van kinderen met specifieke aandachtsgebieden of extra ondersteuning bij leerkrachten);
  • Zorgervaring (medische kennis en vaardigheden).

Bovenstaande expertise is ‘echt’ niet een vereiste om geplaatst te worden op een school. Dit kan een meerwaarde zijn. Passie hebben voor het kind is van het grootste belang.

AfdrukkenE-mail

Wat gaat u doen op school?

Dit hangt af wat de wensen zijn van de school en eventueel wat uw expertise is. In de meeste gevallen Mocht deze er in eerste instantie niet zijn, dan zal de ondersteuning met name plaatsvinden in de klassen. De leerkracht zal specifieke taken bij u gaan neerleggen en afstemmen wat u kunt, wat u wilt en wat de leerkracht wil. Dit kan zijn bijvoorbeeld het begeleiden van kleine groepjes kinderen (lezen, rekenen, taal). Voorbereiden van creatieve materialen t.b.v. de crealessen, nakijkwerkzaamheden, aandacht besteden aan een specifiek kind met specifieke zorgtaak. Van u wordt niet verwacht dat u kunt functioneren op het niveau van een onderwijsondersteuner die daarvoor geschoold is.

AfdrukkenE-mail

Wat zijn uw verdiensten?

De verdiensten voor dit vrijwilligerswerk zijn € 5,00 per uur, met een maximum van € 180,- per maand. Bent u jonger dan 23 jaar, dan bedraagt de vrijwilligersvergoeding € 2,75 per uur met een maximum van € 1800 per jaar. Dit is fiscaal onbelast. U hoeft daarvoor geen belasting te betalen. Wanneer u meer gaat verdienen zal de belastingdienst hierover wel belasting heffen. 

Per 1-1-2021 is de maximale jaarlijkse belastingvrije vergoeding verhoogd naar €1800,-

 

 

AfdrukkenE-mail

Hoe kunt u zich aanmelden?

Wanneer u geïnteresseerd bent, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 U krijgt op korte termijn een reactie daarop. 

AfdrukkenE-mail

Inloggen